Asigurarea oxigenului în apă pentru a crește randamentul fermelor piscicole

Una dintre cele mai dificile sarcini în piscicultura intensivă este asigurarea conținutului de oxigen potrivit în apă, Oxigenarea aerarea apei pentru piscicultura deoarece solubilitatea oxigenului în apă este scăzută. Dacă apare un deficit de oxigen, acesta poate duce foarte repede la moartea peștilor. Oxigenul purificat poate fi introdus în apă mult mai ușor decât conținutul de oxigen al aerului, permițând astfel o oxigenare intensivă.
Rentabilitatea pisciculturii intensive este afectată în mod semnificativ de masa peștilor care pot fi crescuți într-un anumit iaz. Unul dintre cei mai importanți factori limitativi este menținerea nivelului optim al conținutului de oxigen din apă.

În cazul păstrăvului și al sturionului, dacă nivelul oxigenului din apă scade sub nivelul de 6,5 mg/l, acesta dăunează deja peștilor, iar dacă acesta scade sub 4 mg/l, apare mortalitatea la aceste tipuri de pești. Generator oxigen 0,4 kw
Dacă se poate asigura ca în ciclul de creștere nivelul de oxigen să nu scadă sub valoarea de 7,5 mg/l, acest lucru are un număr de efecte benefice: creșterea ratei de utilizare a nutrienților, reducerea pierderilor.
Oxigenul poate fi introdus în apă în cel mai eficient mod prin folosirea oxigenului pur sau al celui semnificativ îmbogățit. Viteza de dizolvare a gazului în apă este proporțională cu concentrația de oxigen a gazului și invers proporțională cu concentrația de oxigen din apă.

1 m3 oxigen = 263 m3 de apă proaspătă !!!

Gazul produs de generatorul de oxigen este o sursă de oxigen mult mai adecvată pentru reacții chimice decât aerul. Astfel, de exemplu, în producția de ozon randamentul echipamentului care produce ozonul este semnificativ mai mare la folosirea oxigenului pur.